Prodej ze dvora

Jehňata                                                       1500 Kč

krmené zrnem, kvalitním senem ručně obraceném 

Ovce Kamerunská

Je poměrně oblíbené africké plemeno ovce. Kamerunské ovce se chovají i v Česku, a to zcela běžně. Jedná se o menší plemeno, které nevyžaduje stříhání, jsou totiž porostlé srstí, nikoli vlnou. Spolu s ostatními turovitými z podčeledi "ovce a kozy" je příbuznou kamerunské ovce také kamerunská koza, se kterou bývá kamerunská ovce pro svou krátkou srst často zaměňována. Má maso mezi hovězím a zvěřinou.


Králičí čerstvé maso                                  160 Kč/kg

zabíjíme po dohodě, králík je v kuchyňské úpravě

krmené zrnem, kvalitním senem ručně obraceném


Krůtí maso                                                  180 Kč/kg

zabíjíme po dohodě, sezoní nabídka, krůta je v kuchyňské úpravě

krmené zrnem, šrotem, brambory a kopřivami + pastva na zeleném

Krůta domácí

Krůtí maso je pokládáno za jedno z nejchutnějších a dieteticky nejhodnotnějších. Má nízký obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin hořčíku, draslíku a vitamínů ze skupiny B. Krůtí maso nevyžaduje dlouhou přípravu a snadno přijímá chuť koření. Maso z krůtích prsíček má pouze 0,7% tuku a 24 % bílkovin, v jiných částech těla (např. hřbet, stehna) je tuku poněkud více. Nejtučnější částí krůty je tzv. biskup. Francouzští labužníci tvrdí, že krůta má devateré maso - v každé části těla je jinak zbarvené a liší se i strukturou a obsahem tuku. Krůtí maso je tradičně oblíbeno hlavně v USA, Velké Británii a Mexiku, stoupá však i jeho obliba v jiných zemích. V USA je pečená krůta, často nadívaná, tradičním svátečním pokrmem na Den díkůvzdání, zatímco ve Velké Británii se již od 16. stol. podává na Vánoce, často s nádivkou z jedlých kaštanů.

Kachna                                                       140 Kč/kg

zabíjíme po dohodě, sezonní nabídka, kachna je v kuchyňské úpravě

krmené zrnem, šrotem, kukuřicí, brambory a kopřivami + pastva na zeleném

Pižmovka velká

Má chutné maso, tmavší a méně tučné než kachna domácí, pochoutkou jsou játra z vykrmených pižmovek, která lze použít stejně jako husí (foie gras). Lze použít i jejich vejce, peří a trus. Mohou sloužit také k vypásání trávy, podobně jako husy, zbaví zahradu plevelů, ale také škůdců, žerou totiž slimáky


Kuře domácí                                                115 Kč/kg

zabíjíme po dohodě, sezonní nabídka, kuře je v kuchyňské úpravě

krmené zrnem, šrotem, kukuřicí, brambory a kopřivami + pastva na zeleném

Brojler byl původně chápán jako kuře (mládě kura domácího) obojího pohlaví o hmotnosti 2 kg při porážce v rychlovýkrmu. V současnosti se tímto pojmem míní obecně zvířata produkovaná rychlovýkrmem 


Domácí selská vajíčka                                  5 Kč/ks

Slepičky krmené zrnem, šrotem, brambory a kopřívami + pastva na zeleném

Proč právě vajíčka od nás ?

Vajíčka z volného chovu slepice na domácí stravě bez granulí, umělích minerálů a vytamínů, vše čistě přírodní. Přirozené chování slepic, kde se mohou popelit, kdykoliv protáhnou svá křídla, kde si sezobnou co potřebují.


Čerstvá křepelčí vajíčka z voliérového chovu

                  18 ks 45 Kč 

Asiaté a čínská medicína nedá na křepelčí vejce dopustit. Oproti slepičím vejcím obsahují dvojnásobek vitaminů, vysoký podíl draslíku, železa a fosforu, esenciální aminokyseliny a velké množství lecitinu, který snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Jsou také bohatým zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Prospívají vývoji mozku, svalstva a tkání, zvyšují potenci, harmonizují krevní oběh i látkovou výměnu. 



Malá farma u Železných hor 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky